svart polestar

Elbiler - En komplett guide

Elbiler har kommet for å bli. Ved utgangen av 2021 utgjorde personbilene 83 prosent av alle registrerte biler. Dette er en økning på hele 36 prosent – fra 340 000 til 461 000 biler. De er ikke bare morsomme å kjøre – mange elektriske biler kan også skilte med moderne og elegant design.

FINNER DU IKKE DEN RETTE BILEN?
Vi kan importere bilen du leter etter gjennom vårt nettverk

Utforsk en verden av elbiler

Se hvilke spennende modeller vi har inne akkurat nå, og finn din favoritt. Om du ikke finner bilen for deg, kan du undersøke bilene vi har inne til salgs, eller ta kontakt med oss.

Tesla Model Y, 3, S eller X

Tesla har i rekordfart blitt et av norges mest populære bilmerker. I 2022 har Tesla Model 3 og Tesla Model Y vært bestselgende biler i Norge. Faktisk står disse to bilmodellene for rundt en tredjedel av elbilkjøpet i år.

Polestar

Polestar er et svensk bilmerke som produserer ladbare hybrid- og elektrisk drevne bilmodeller på samme plattform som Volvo-modeller. Da Polestar 2 ble lansert i Norge i 2020, ble det solgt over 2 800 biler første året. Siden har salget av bilmodellen bare økt. Bilene har et distinkt design som skiller seg ut fra mengden.

Vanlige spørsmål om elbil

Mange er ennå skeptiske til å kjøpe elektriske biler, gjerne av ulike grunner. Er det biler som lønner seg å kjøpe, hvor lenge holder egentlig batteriet, og er det lurt å kjøpe brukt elbil?

Hvor mye koster det å lade elbil hjemme i 2023?
I 2022 hadde vi rekorddyr strøm, bensin og diesel, og prisene er ennå ikke tilbake til hva de har vært. I den anledning lurer mange på om det fremdeles er billigere med elbil enn bensin- eller dieselbil. Til tross for høye strømpriser, er det ifølge NAF fortsatt dyrere å fylle drivstoff enn å lade elbil.
Mange elbilister får også hjelp fra strømstøtten som staten gir, når de lader bilen hjemme.
Hvor lang levetid har et elbil batteri?
Noe mange tenker på er gjerne batterikapasiteten på elbiler, og om hvordan levetiden er over tid.
Batteriene i elektriske biler vil tape noe kapasitet over tid, men med nyere og mer moderne teknologi er det mye som tyder på at batteriene vil holde lenger enn bilens levetid.
Om du er usikker på elbil-batteriet, kan du be om å få kontrollert batteriet hos forhandler eller på et bilverksted. Batterier på nye elbiler har generell garantitid på åtte år fra produsentene
Hva er lurt å tenke på med elbil?
Som det meste annet, er det også flere siden ved å skaffe seg elbil. Noe som er viktig å være klar over, er at hverdagen endrer seg litt når man kjører elektrisk bil til sammenligning med en forbrenningsmotor.